Tuesday, July 20, 2010

♥ 56 : tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia nampak katne

sape bace KOSMO! ari nie? ade tak bace pasal " Pengemis seksi jadi kaya kerana Internet "? tuh lar name nyer rezeki kan. tanpa disangka sangka, hidup mengemis bertahun tahun, tup tup jadi kaya raya dah. like my title entry lar kan, " tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia nampak katne ".

for this case, tuah pengemis, Cheng Guorong nampak pade muke dia yang kacak. gambar Guorong nie tersebar kat internet after di'snap' oleh photographer amatur. sekarang nie dah jadi faymes dan ade fans tau, kire digilai ramai kat Ningbo, China. turut digelar pengemis paling seksi di China dan dia turut mengecapi status simbol seks di kalangan pengguna Internet. pergh! hebat ko Guorong. =)

as like in KOSMO! Guorong kini menerima banyak tawaran iklan dan dia turut bekerja sebagai model peragaan. Dia juga ditawarkan berlakon dalam sebuah filem mengenai kisah hidupnya yang diterbitkan oleh penerbit filem tempatan, Deng Jiangguo dan menelan kos sekitar 72 juta yuan (RM34.3 juta).nie lagi xleh blah. sekarang jadi model and pelakon filem terus tau. kelasssss!

tapi, kesian dia. he had a bad story! dia pindah ke timur China in 1996 untuk mencari kerja, plus dia ade isteri dan dua anaknya tetapi malu untuk menghubungi mereka setelah dia hilang pekerjaan dan wang simpanannya habis. so his related sangka dia mati sehingga mereka melihat imej-imejnya di Internet. tapi bapa dan isterinya terbunuh dalam satu kemalangan kereta setelah dia kembali ke kampung halamannya untuk kali pertama dalam tempoh 14 tahun baru-baru ini. 
 
u know what, i wish to be like him! haha. boleh? u are so lucky mr The Style Beggar!


this is picture of Guorong ketika dirakam oleh photographer amature,
cool bukan? cam The Style Beggar, ♥
credit to KOSMO!

p/s ; confirm pasni banyak beggars yang style style kan. haha.

4 comments:

Pusat Siber Rakan Muda said...

kat kl banyak pengemis tapi sure orang benci sebab kotor gila..penipu pulak tu..semuanya ada sindiket.

shima said...

haha.asalkan ade muke,laku kot.kat sini xleh nak kate pe lar kan.besepah beggarss.

alinac lover said...

muka hensem lak..hahha

shima said...

alin;tuh ah pasal.sebab tuh jd model skg.:)

Post a Comment