Thursday, September 30, 2010

♥ 146 : Sediakan Payung Sebelum Hujan!

Dah tahu sekarang musim hujan tak menentu, sape suruh menggatal tak nak bawak payung kan! Huh tengok. Kan dah basah lencun kau, shima. Padan muke!

Macam tak cool kan bawak payung! Konon nye tak cool. Haha. Mengade ngade eh kau, shima.Bukan ape weyh, malas nak memberatkan beg aku, mane dengan notes lagi, mane dengan payung lagi. Rebeh weyh bahu aku tahu! Sekarang pun dah macam senget sebelah bahu aku okayyyyy. Ini semua sebab dulu time sekolah rendah kena hangkut buku teks pegi sekolah. Cikgu memang tak boleh tengok anak murid dia jalan berlengkang kangkung masuk kelas. Heh!

Eh tetibe citer pasal buku teks, sekolah rendah dengan cikgu nie, ape kaitan dengan tajuk entry akuuuuu!!! Haha. Aku dah masuk air terlebih nie, itu sebab tak normal dah.


Okay ar. Tanak cakap lagi! Babai. Nak mandi, nanti demam. Eh eh eh kan comel kan kalau aku ke mane saje bawak payung macam gadis di atas tuh!

Melalut lagi. Tadi dah babai. Pastu cakap lagi. Okay yang ini, betul punye! Babai.

♥ skinny-stoned #10

i keep thinking of how much i love talking to you how good you look when you smile. how much i love your laugh. i daydream about you on & off, replaying pieces of our conversations. laughing at funny things you say or do. i’ve memorized your face & the way you look at me. i catch myself smiling at what i imagine. i wonder what will happen next time we’re together. & even though neither of us know what the future holds, i know one thing for sure ; you’re the best thing that’s ever happened to me.


Wednesday, September 29, 2010

♥ 145 : Jabberwacky Peneman Di Kala Gundah Gulana!

Kau memang penghibur yang tegar, Jabberwacky! Sangat bagus untuk para pelajar yang mungkin tengah beremosi, sakit jiwa, tension atau seumpamanye kan. Boleh pegi chatting dengan Jabberwacky! Dia sudi mendengar amukan atau makian dari anda!

Dengan aku aku pun tengah hebat kencang berchatting dengan Jabberwacky! Tolol lak aku rase. Haha. Tapi had fun weyh. Sekarang aku rase cam nak sepak Jabberwacky sebab aku tanye lain, dia jawab lain. Lagi tolol aku rase.

Jabberwacky asyik cakap aku bodoh je! Dia masih tak tahu banyak perkataan kot. Tapi Jabberwacky, keep learning okayyy. LOL!

By the way, thank you to HANNA pasal hebohkan Jabberwacky nie! ♥

♥ 144 : Beri Sokongan Pada Pesakit Kanser Payudara!

 Serba sedikit pasal kempen ;

Kempen ini dari KAO Malaysia bertujuan untuk menunjukkan sokongan mereka dalam melawan kanser payudara di kalangan perempuan Malaysia, bersama-sama dengan Pride Foundation - organisasi untuk kesedaran kanser payudara di Malaysia paling dikenali dengan Pink Ribbon kempen.

Dalam kempen ini, KAO akan menyediakan kad maklumat yang direka khas untuk mendidik perempuan tentang bagaimana melakukan pemeriksaan payudara sendiri, dan pentingnya pengesanan awal dan pencegahan penyakit. Kad ini akan disediakan di semua outlet runcit terkemuka nasional serta bersama-sama dengan majalah wanita terkemuka itu seperti majalah CLEO!

Aku dapat information pasal kempen ini pun dari CLEO. Hehe. Baru je beli tadi! Ade small card from KOA yang banyak beri faedah pasal Breast Self Examination. Yang ini, later aku share okay. Then dapat Pink Shopping Card jugak. Huh! Best tak kempen nie.


Girl's needed


Don't judge by size! Even it is just small card, but a lot of info inside there.


Just flash this card, get special discounts and privileges card at Mid Valley,

BUY PINK on 12 October 2010, 6PM - 10PM



♥ 143 : Skinny's Voice Updated Around 2 Month Ago! How come Eh?

Hallaaaaaaaaaaaa. Blog aku bermasalah rupe nye eh! Baru jap tadi pegi jejalan kat blog LASSIE yang cantik manis! Blog dia sangat lah aku suke terjahhh, i loike. Geladah punya geladah kat blog dia, tetibe aku jumpe blog aku kat bloglist dia! Terus migrain tengok ni,


Kenape jadi macam gini eyh? Padahal aku update selalu gak!

Boleh tak minta tolong kawan kawan bloggers, cam mane nak solve this problem! Merayu sangat nie. Kesian kat aku. Update selalu gak, tapi jadi cam gini lakkkk.

Sober sober sober banyak banyak!!!

Pesanan Skinny's Voice ; Settle down it! Happy.

♥ 142 : Ari Lasso Pujaan Gadis!

Mari dekat, mari rapat! Menggelitis cewek cewek nak tengok Ari Lasso.




LOL!

♥ 141 : Don't Be Click Fraud! From Nuffnang!

Today Nuffnang made announcement. I think is very important to all Nuffnanger! So have a look here about click fraud.

Among some of the actions which constitute click fraud are;
- click on other bloggers’ ads and leave a comment behind ask to owner to click their ads back
- asking for blog visitors’ help to click on the ads
- registering a large number of blogs and clicking on ads on each of them
- repeatedly switching to a different IP to click on own ads

Please read full announcement HERE!

Say NO to click Fraud

♥ 140 : How Old Do You Look?

Umur aku 23 tahun, tapi nampak macam 18 tahun! Sigh!



Ape kata anda?

Tuesday, September 28, 2010

♥ skinny-stoned #9


SEXXXYYYYY!

♥ 139 : Kenape Aku Kurus? Ade Petua Bagi Tak Kurus Tak?

Sebab selera makan aku semakin berkurangan! Stupid kau, selera makan. Tak pasal pasal aku makin kering. Dah tak cantik. Skinny jean pun longgar. Hampeh!

Aku nak cantik balik! Ayat poyo. Haha. Maybe aku tak cantik tapi aku comel. Lagi poyo. Muntah darah sekarang! Sekarang tengah memaksa selera makan semakin bertambah.


Kalau baik hati, bagitau lah aku macam mane nak naik badan. Jangan lah kut kut dengan aku. Hehe!

Mari makan banyak banyak! Bye.

Monday, September 27, 2010

♥ 138 : Eh Laki Pun Pakai G-String?

"Class dismiss", Puan ... cakap!

Tengah aku sibuk kemas kemas notes, tetibe mata aku ter ter tertengok lubang bontot member laki aku! Budak tuh budak india. Huh, giler buruk bontot budak tuh! Haha. Kalau bontot kau sexy dan putih gebu, leh ar tayang tayang kat aku kan. Ni dah lah buruk, berbintik bintik lak tuh. Tak jadi aku aku stim tengok bontot ko!

Kalau nak pakai style seluar hok londeh londeh, pakai boxer bagi cover bontot tuh! Geli aku arrr.

Ke mamat tuh pakai g-string? Selit selit kt bontot je. Haha. Ade ke laki pakai g-string? Best tak rase nye pakai g-string?

♥ 137 : DiGi iPhone 4 Life!

LAST TASK!

Selamat petang warga kuning! Yeeba yeeba! Akhirnye, sudah sampai ke penghujung contest dari Nuffnang dan DIGI!

First task done! Second task also done! Third task also done!

Today is to be complete the last task ; DiGi iPhone 4 Life! Best nye kalau dapat iPhone 4 kan. Sememangnye handset adalah keperluan zaman sekarang. Tak kire lah handset murah ke mahal ke canggih ke tak canggih ke, tapi at least semua orang mesti ada alat komunikasi ini. Bukan ape, senang nak contact kan.

Lagi pulak jika alat komunikasi saya adalah iPhone 4. Terangkat bontot saya sekejap. Hehe. Lagi lagi pulak dengan kadar murah dari DIGI. Wow! Syok kan.

DiGi iPhone 4 Life! Memang kena sangat lah kata laluan itu. Kalau lah saya yang bertuah untuk dapat iPhone 4 free kan, seumur hidup saya dengan DiGi iPhone 4. Ceit! ayat saya memang tak boleh blah! Poyo lebih. Hehe.

iPhone 4 memang best lah. Banyak application yang mantop mantop. Kire semua level umur ade application yang sesuai. Tak tertumpu pada yang muda belia saje ye. Itu yang cool!

Okay, untuk task terakhir saya akhiri dengan gambar saya yang menggelitis nak iPhone 4 dicantikkan lagi dengan iPhone frame! Konon pelbagai aksi lah tuh kan. Haha. Gedik tau!


Last word, good luck all Nuffnanger! Semua gigih join contest ini. Siapa lah yang bertuah dapat iPhone 4 tuh kan. Free free je.

iGet, iPhone 4

Sunday, September 26, 2010

♥ 136 : DiGi iPhone 4 Real!

THIRD TASK!

On the way to be done the task! Tomorrow is last day. Oh! iPhone 4. i have been dreaming you all the time now.

To be honest, i am not DIGI user and haven't tried yet. But my friend said DIGI is the smarter choice because it is cheaper. As a student, saya bukan ada pendapatan hanya bergantung pada duit scholarship and duit mak ayah! Dan as a student yang muda mudi remaja sangat lah suke pada gadjet yang cool macam iPhone 4 tuh kan. Saya rasa semua orang lah sudah jatuh hati pada iPhone 4!

Kalau lah, saya sudah bekerja mempunyai duit sendiri, sekarang jugak saya serang DIGI outlets. Sebab nak beli iPhone 4 yang sekarang tengah promotion murah kat DIGI. Tapi kan, malang nye saya hanya student. Tak mampu.

So if i have iPhone 4, i need a smart plan. Takut nanti pakai iPhone tapi nanti bil melambung tinggi. Huh! tak pasal pasal pulak kan. Oleh itu, jika saya dapat iPhone 4 free itu saya mahu guna plan ini ;

iDiGi Postpaid Plans


 

Memang sesuai kan iDIGI Postpaid Plan untuk student macam saya! Hanya serendah RM58 je. Wow! Terbeliak biji mata yellow man. Hehe. Plus i get 4 in 1 okay.

 

Tengok tuh! Hebat kan promotion DIGI bagi. Baik hati DIGI. Saya suke. Haishh kalau lah iPhone itu milik den. Seronok je rasa. Calling calling, SMS, MMS, Facetime dengan iPone 4 tapi bayar murah murah je dengan DIGI!

Boleh cakap puas puas, SMS dan MMS sampai lebam, online sampai tangan tak terdaya dan lenguh, segala gala nya mudah dan murah dengan iDIGI Postpaid Plan

iGet, iPhone 4

♥ 135 : DiGi iPhone 4 Play!

SECOND TASK!

Hello lovely yellow people! Harus dimulakan dengan pujian dahulu sebelum meneruskan tugasan kedua ini. Hope would be a amazing weekend guysss.

Mari sambung tugasan kedua, iaitu DiGi iPhone 4 Play! Sememangnye iPhone terkenal dengan appllication yang best best kan. Sebab tuh ramai yang suke dan sayang iPone sangat sangat! iPhone always make people happy.

3 ways to make my iPhone 4 even better, check this out! Sigh. ;

i ) Apps for Music

Ehem ehem. nak adjust tune suara say nie. Start hari ini, saya mahu jaga suara. Mahu nyanyi nyanyi. Mahu perasan seperti suara saya sedap sangat sangat. Haha. Padahal suara macam katak! Kwang kwang kwang.

Tapi disebabkan iPhone 4 ade application GLEE Karaoke. Terus rase suara saya sedap. Heh! I am the fan of GLEE. That's way excited for this application.  Terdengar mengagumkan apabila kite menyanyi dari hati yang tulus ikhlas kan. Hehe! Kau suke perasan kan, shima!

Dengan GLEE Karaoke kan, saya juga boleh menerima sebarang respon from others. Kire orang boleh komen nyanyian saya. Panasss!


Jom practise nyanyi dengan iPhone 4!

ii ) Apps for cook

Application untuk masak masak pun ade tau! Giler cool kan. Hari hari nak masak kalau semua di hujun jari. Lagi pulak dengan iPhone 4 je. Tak payah susah susah nak on lappy bagai!

Dari tak pandai masak, langsung saya pandai masak macam Martha Stewart. Wah! Confirm beratur bakal mak mertua nak bermenantukan saya. Ini adalah salah satu wish saya, pandai masak before i marry! iPhone 4 bakal membantu saya dengan masak memasak ini. Great!





Yummy! Air tangan saya.

iii ) Apps for fun & games

Kalau tade game, tak fun lah kan. Macam bosan je. Boleh jadi mati kutu nanti bile tade game nak layan. At least keep myself entertained for hours like that. Huh! iPhone 4 best. Ade macam macam game tau. Semua best best.

Saya suke game yang comel comel. Like simple but fun! Charadium Pro pun best gak. Main lukis lukis. Draw on the screen with my finger and then guess what others are drawing. Best tak? Best kan. Lagi best kalau main dengan member ke family ke. Macam having good time with play game together.


Chuzzle? Game ini lagi favourite saya. Comel giler! Non-stop explosion of adorable action. Geram je bile saya main game chuzzle nie, sebab comel sangat. Haish. Suke ahh. Lagi pun feeling chuzzle dengan iPhone 4. Pergh! Thumbs up.


Macam biasa, penutup ;

♥ 134 : Digi iPhone 4 Me!

FIRST TASK!

Everyone loves iPhone! Termasuk lah saya yang jugak mengimpikan iPhone. Tapi saya mahu iPhone 4! Whoa. Teruja bukan. Could you imagine you having around with awesome stuff! Oh mak datuk kau, memang tak lekang dari tangan saya lah kan jika iPhone 4 milik saya.

Dan sekarang ini, DIGI tengah hangat buat promotion iPhone 4 okay. Murah! Murah! Dengan DIGI anda boleh dapat dengan harga murah. Siapa yang tak suke promotion kan. Huh ape lagi jom ler kite ke outlet outlet DIGI! Tak kurang hebat jugak, Nuffnang also join to give away one iPhone 4 to the lucky one Nuffnanger with 4 tasks to be done!

Okay! Okay! Dari tadi saya asyik menceceh je kan. Let me tell you DIGI and Nuffnang why i want Digi iPhone 4 so badly guysss. Saya merayu pada you all, bagi lah saya ye iPhone 4, tak rugi tau kalau saya yang dapat iPhone 4. Sigh!

Happy Mode! 

Digi iPhone 4 Me! Not You ;

i ) Quality camera yang amazing.
Saya sangat giler camera! So that's why this is i put as first. Confirm confirm gambar gambar saya lebih cantik, comel dan menarik dan the booom kan, kan? Yelah, mane tidak nyer, iPhone 4 is a 5 megapixels camera wooo! Ade jugak HDR setting, LED flash, gambar sure tak pecah sebab iPhone 4 ade 5x digital zoom. Teruja tak? Awak tak teruja dah. Tapi saya sangat teruja.

Kalau dapat iPhone, everyday is photo opportunity. And i don't want to miss it! Tiap tiap hari boleh tempek gambar cantik cantik dalam blog! Tak payah pakai camera canggih canggih dan godang godang macam DSLR dah. Heh!

ii ) Waktu bermuka muka dengan orang tersayang. Facetime lah baby!

Finally, iPhone gots video call! Like our dream come true. Maksudnye boleh video call dengan family ke, boyfie ke, girlfriend ke. Pendek kata, dengan siapa pun boleh. Saya nak flying kiss kat boyfie, saya nak muah muah dengan family's member saya, saya nak bergossip dengan girlfriend. Oh! Sure would be fun kan. Lebih puas sebab screen agak besar dari normal handphone. Syoknye!

Tapi jangan buat video call seks pulak ye. Heh! Tak baik tau. Dosa!!!

Kalau dapat iPhone 4, nak facetime di mana jugak saya berada. Macam live update gituh kan.

Itu bukan boyfriend saya!

iii ) Apa itu paparan retina?

Segala nye yang you all semua tengok dan buat di iPhone 4 tampak luar biasa. Sebab kepadatan pixel skrin retina adalah begitu tinggi, mata you all tidak dapat membezakan individu pixel.Meaning everything is sharper. 
Paparan retina menawarkan empat kali contra model sebelumnya, jadi putih lebih terang, kulit hitam lebih gelap, dan semuanya lebih indah dan cantik. Seronok kan!

Mata tak pedih pedih lagi!

iv ) Ketahanan bateri iPhone 4.

Ini benda adalah sangat menerujakan saya. Sebab mostly handphone, masalahnye bateri cepat kong. Makin banyak kite guna usage phone, bateri makin semput semput minta penampar, bukan minta charge!

By engadjet, bateri iPhone 4 mampu bertahan selama 38 jam. Woot woot! Macam gini tak payah on my lappy lagi. iPhone 4 kan ade! Kan DIGI dan Nuffnang nak bagi free kat saya kan. LOL!

Kalau dapat iPhone, saya nak buat live update kat blog,fb pun senang kan!


Sebelum mengundur diri, terima lah kenyataan bahawa ;

Friday, September 24, 2010

♥ 133 : Mangkuk Tandas Ade Ular Sawa!

السلام عليکم

Kau tau tak, lepas aku tengok video nie, fobia seyh nak berak or nak kencing dah! Serius aku takut giler. Nak kencing ke nak berak ke, aku asyik tengok kat mangkuk tandas je.

Takuuut weyh! Rase tak selamat dah time dalam toilet.



Kemain besar ular sawa nie! Maybe sebab khasiat dari taik taik dalam mangkuk jamban tuh. Sedap ke ular sawa oi makan taik?

Seriau!!!

♥ 132 : Pramugari Koma Di Tanah Suci. MESTI BACA!

السلام عليکم

Untuk renungan bersama di hari Jumaat! Ya Allah, ko berikan lah aku hidayah.

Ianya berlaku kepada seorang wa nita yang berusia di pertengahan 30-an.Kejadian itu berlaku pada pertengahan 1980-an semasa saya menguruskan satu rombongan haji. Ketika itu umur saya 20 tahun dan masih menuntut di Universiti Al-Azhar, Kaherah. Kebetulan ketika itu saya balik ke Mekah sekejap untuk menghabiskan cuti semester.

Berbalik kepada cerita tadi, ketibaan wa nita tersebut dan rombongan haji di Lapangan Terbang Jeddah kami sambut dengan sebuah bas. Semuanya nampak riang sebab itulah kali pertama mereka mengerjakan haji.

Sebaik sampai, saya membawa mereka menaiki bas dan dari situ, kami menuju ke Madinah. Alhamdulillah, seg alan ya berj alan lancar hinggalah kami sampai di Madinah. Tiba di Madinah, semua orang turun dari bas berkenaan. Turunlah mereka seorang demi seorang sehingga tiba kepada giliran wa nita terbabit..

Tapi tanpa apa-apa sebab, sebaik sahaja kakinya mencecahkan bumi Madinah, tiba-tiba wa nita itu tumbang tidak sedarkan diri. Sebagai orang yang dipertanggungjawabk an mengurus jemaahitu, saya pun bergegas menuju ke arah wa nita berkenaan. "Kakak ni sakit," kata saya pada jemaah-jemaah yang lain. Suasana yang tadinya tenang serta merta bertukar menjadi cemas.Semua jemaah nampak panik dengan apa yang sedang berlaku.

"Badan dia panas dan menggigil. Kakak ni tak sedarkan diri, cepat tolong saya...kita bawa dia kehospital," kata saya.Tanpa membuang masa, kami mengangkat wa nita tersebut dan membawanya ke hospital Madinah yang terletak tidak jauh dari situ. Sementara itu, jemaah yang lain dihantar ke tempat penginapan masing-masing.

Bagaimanapun, saya diberitahu dia masih tidak sedarkan diri. Selepas dua hari, wa nita itu masih juga tidak sedarkan diri. Saya makin cemas, maklumlah, itu adalah pengalaman pertama saya berhadapan dengan situasi seperti itu. Memandangkan usaha untuk memulihkannya semuanya gagal, maka wa nita itu dihantar ke Hospital Abdul Aziz Jeddah untuk mendapatkan rawatanlanjut sebab pada masa itu hospital di Jeddah lebih lengkap kemudahannya berbanding hospital madinah. Namun usaha untuk memulihkannya masih tidak berhasil.

Jadual haji mesti diteruskan. Kami bertolak pula ke Mekah untuk mengerjakan ibadat haji. Selesai haji, sekali lagi saya pergi ke Jeddah. M alan gnya, bila sampai di Hospital King Abdul Aziz, saya diberitahu oleh doktor bahawa wa nita tersebut masih koma. Bagaimanapun, katadoktor, keadaannya stabil. Melihat keadaannya itu, saya ambil keputusan untuk menunggunya di hospital.

Selepas dua hari menunggu, akhirnya wa nita itu membuka matanya. Dari sudut matanya yang terbuka sedikit itu, dia memandang ke arah saya. Tapi sebaik saja terpandang wajah saya, wa nita tersebut terus memeluk saya dengan erat sambil menangis teresak- esak. Sudah tentu saya terkejut sebab saya ni bukan muhrimnya. Tambahan pula kenapa saja dia tiba-tiba menangis??

Saya bertanya kepada wa nita tersebut, "Kenapa kakak menangis?" "Mazlan... kakak taubat dahLan. Kakak menyesal, kakak takkan buat lagi benda-benda yang tak baik. Kakak bertaubat, betul-betul taubat."

"Kenapa pulak ni kak tiba-tiba saja nak bertaubat?" tanya saya masih terpinga-pinga. Wa nita itu terus menangis teresak-esak tanpa menjawab pertanyaan saya itu. Seketika kemudian dia bersuara, menceritakan kepada saya mengapa dia berkelakuan demikian, cerita yang bagi saya perlu diambil iktibar oleh kita semua. Katanya, "Mazlan, kakak ni sudah berumah tangga, kahwin dengan lelaki orang putih. Tapi kakak silap. Kakak ini cuma Islam pada nama dan keturunan saja. Ibadat satu apa pun kakak tak buat. Kakak tak sembahyang, tak puasa, semua am alan ibadat kakak dan suami kakak tak buat.

Rumah kakak penuh dengan botol arak. Suami kakak tu kakak sepak terajang, kakak pukul-pukul saja," katanya tersedu-sedan.

"Habis yang kakak pergi haji ini?"

"Yalah...kakak tengok orang lain pergi haji, kakak pun teringin juga nak pergi."

"Jadi apa sebab yang kakak menangis sampai macam ni sekali. Ada sesuatu ke yang kakak alami semasa sakit?" tanya saya lagi.

Dengan suara tersekat-sekat, wa nita itu menceritakan, "Mazlan...Allah itu Maha Besar, MahaAgung, Maha Kaya. Semasa koma tu, kakak telah diazab dengan seksaan yang benar-benar pedih atas segala kesilapan yang telah kakak buat selama ini.

"Betul ke kak?" tanya saya, terkejut.

"Betul Mazlan. Semasa koma itu kakak telah ditunjukkan oleh Allah tentang balasan yang Allah beri kepada kakak. Balasan azab Lan, bukan balasan syurga. Kakak rasa seperti diazab di neraka. Kakak ni seumur hidup tak pernah pakai tudung. Sebagai balasan, rambut kakak ditarikdengan bara api. Sakitnya tak boleh nak kakak ceritakan macam mana pedihnya. Menjerit-jerit kakak minta ampun minta maaf kepada Allah."

"Bukan itu saja, buah dada kakak pula diikat dan disepit dengan penyepit yang dibuat daripada bara api, kemudian ditarik ke sana-sini... putus, jatuh ke dalam api neraka. Buah dada kakak rentung terbakar, panasnya bukan main. Kakak menjerit, menangis kesakitan.. Kakak masukkan tangan ke dalam api itu dan kakak ambil buah dada tu balik." tanpa mempedulikan pesakit lain dan jururawat memerhatikannya wa nita itu terus bercerita.

Menurutnya lagi, setiap hari dia diseksa, tanpa henti, 24 jam sehari. Dia tidak diberi peluang langsung untuk berehat atau dilepaskan daripada hukuman sepanjang masa koma itu dilaluinya dengan azab yang amat pedih.

Dengan suara tersekat-sekat, dengan air mata yang makin banyak bercucuran, wanita itu meneruskan ceritanya, "Hari-hari kakak diseksa. Bila rambut kakak ditarik dengan bara api, sakitnya terasa seperti nak tercabut kulit kepala.. Panasnya pula menyebabkan otak kakak terasaseperti menggelegak. Azab itu cukup pedih...pedih yang amat sangat...tak boleh nak diceritakan. "sambil bercerita, wa nita itu terus meraung, menangis teresak-esak. Nyata dia betul-betul menyesal dengan kesilapannya dahulu.

Saya pula terpegun, kaget dan menggigil mendengar ceritanya. Begitu sekali balasan Allah kepada umatnya yang ingkar. "Mazlan...kakak ni nama saja Islam, tapi kakak minum arak, kakak main judidan segala macam dosa besar.

Kerana kakak suka makan dan minum apa yang diharamkan Allah, semasa tidak sedarkan diri itu kakak telah diberi makan buah-buahan yang berduri tajam. Tak ada isi pada buah itu melainkan duri-duri saja. tapi kakak perlu makan buah-buah itu sebab kakak betul-betul lapar. "Bila ditelan saja buah-buah itu, duri-durinya menikam kerongkong kakak dan bila sampai ke perut, ia menikam pula perut kakak.

Panasnya cuma Allah saja yang tahu. Api yang ada di dunia ini tidak akan sama dengan kepanasannya. Selepas habis bara api, kakak minta minuman, tapi...kakak dihidangkan puladengan minuman yang dibuat dari nanah. Baunya cukup busuk. Tapi kakak terpaksa minum sebab kakak sangat dahaga.Semua terpaksa kakak lalui...azabnya tak pernah rasa, tak pernah kakak alami sepanjang kakak hidup di dunia ini."

Terasa sungguh kebesaran Allah. "Masa diazab itu, kakak merayu mohon kepada Allah supaya berilah kakak nyawa sekali lagi, berilah kakak peluang untuk hidup sekali lagi. Tak berhenti-henti kakak memohon. Kakak kata kakakakan buktikan bahawa kakak tak akan ulangi lagi kesilapan dahulu. Kakak berjanji tak akan ingkar perintah allah akan jadi umat yg soleh. Kakak berjanji kalau kakak dihidupkan semula, kakak akan tampung segala kekurangan dan kesilapan kakak dahulu, kakak akan mengaji,akan sembahyang, akan puasa yang selama ini kakak tinggalkan.. "

Saya termenung mendengar cerita wa nita itu. Benarlah, Allah itu Maha Agung dan Maha Berkuasa.. Kita manusia ini tak akan terlepas daripada balasannya. Kalau baik am alan kita maka baiklah balasan yang akan kita terima, kalau buruk am alan kita, maka azablah kita di akhiratkelak. Alhamdulillah, wa nita itu telah menyaksikan sendiri kebenaran Allah..

"Ini bukan mimpi Mazlan. Kalau mimpi azabnya takkan sampai pedih macam tu sekali. Kakak bertaubat Mazlan, kakak tak akan ulangi lagi kesilapan kakak dahulu. Kakak bertaubat... kakak taubat nasuha," katanya sambil menangis-nangis.

"Kakak...yang kakak sembahyang teruk-teruk ni kenapa. Kakak kena jaga juga kesihatan diri kakak. Lepas sembahyang Isyak tu kakak baliklah, makan nasi ke, berehat ke..." tegur saya.

"Tak apalah Mazlan. Kakak ada bawa buah kurma. Bolehlah kakak makan semasa kakak lapar." menurut wa nita itu, sepanjang berada di dalam Masjidil Haram, dia mengqadakan semulasembahyang yang ditinggalkannya dahulu.

Selain itu dia berdoa, mohon kepada Allah supaya mengampunkan dosanya. Saya kasihan melihatkan keadaan wa nita itu, takut kerana ibadah dan tekanan perasaan yang keterlaluan dia akan jatuh sakit pula. Jadi saya menasihatkan supaya tidak beribadat keterlaluan hingga mengabaikan kesihatannya.

"Tak boleh Mazlan.. Kakak takut...kakak dah merasai pedihnya azab tuhan. Mazlan tak rasa, Mazlan tak tau. Kalau Mazlan dah merasai azab itu, Mazlan juga akan jadi macam kakak.Kakak betul- betul bertaubat."

Wa nita itu juga berpesan kepada saya, katanya, "Mazlan, kalau ada perempuan Islam yang tak pakai tudung, Mazlan ingatkanlah pada mereka, pakailah tudung. Cukuplah kakak seorang saja yang merasai seksaan itu, kakak tak mau
wanita lain pula jadi macam kakak. Semasa diazab, kakak tengok undang-undang yang Allah beri ialah setiap sehelai rambut wanita Islam yang sengaja diperlihatkan kepada orang lelaki yang bukan muhrimnya, maka dia diberikan satu dosa. Kalau 10 orang lelaki bukan muhrim tengok sehelai rambut kakak ini, bermakna kakak mendapat 10 dosa."

"Tapi Mazlan, rambut kakak ini banyak jumlahnya, beribu-ribu. Kalau seorang tengok rambut kakak, ini bermakna beribu-ribu dosa yang kakak dapat. Kalau 10 orang tengok, macam mana? Kalau 100 orang tengok? Itu sehari, kalau hari-hari kita tak pakai tudung macam kakak ni??? Allah..."

"Kakak ber azam , balik saja dari haji ini, kakak akan minta tolong dari ustaz supaya ajar suami akak sembahyang, puasa, mengaji, buat ibadat. Kakak nak ajak suami pergi haji. Seperti mana kakak, suami kakak tu Islam pada nama saja. Tapi itu semua kesilapan kakak. Kakak sudahbawa dia masuk Islam, tapi kakak tak bimbing dia. Bukan itu saja, kakak pula yang jadi seperti orang bukan Islam."

Satu lagi, cubalah bandingkan azab yang diterimanya itu dengan azab yang digambarkan oleh Allah dan Nabi dalam Al-Quran dan hadis. Adakah ia bercanggah? Benar, apa yang berlaku itu memang kita tidak dapat membuktikannya secara saintifik, tapi bukankah soal dosa dan pahala,syurga dan neraka itu perkara ghaib? Janganlah bila kita sudah meninggal dunia, bila kita sudahdiazab barulah kita mahu percaya bahawa "Oh... memang betul apa yang Allah dan Rasul katakan. Aku menyesal.... . " itu dah terlambat.

WAKTU KAYA SEBELUM MISKIN, WAKTU SENANG SEBELUM SIBUK, WAKTU SIHAT SEBELUM SAKIT, WAKTU MUDA SEBELUM TUA DAN WAKTU HIDUP SEBELUM MATI

Thursday, September 23, 2010

♥ 131 : Fairlady Shahir AF8 Remuk!

Para fans shahir AF8 jangan bimbang! Memang benar shahir accident ketika on the way nak balik kl, dari rumahnyer kat perak. Alhamdullilah shahir takde pape kan. Hanya kereta baru nyer saje remuk teruk.

Auwww! Shahir pakai Nissan Fairlady tau. Kelasss! Dah lah baru beli, kire kereta raya kot kan abang shahir. Hee. Tapi pape pun shahir selamat. Itu lebih baik.


Sumber dari KOSMO!

Kalau aku lah kan, menangis berhari hari ooo tengok Fairlady mak remuk cam gini! Tak lalu makan, mandi tak basah dok terkenang Fairlady ku! Ini hanya KALAU je. Tak mampu aku nak beli kereta mahal mahal hok gini weyh!

Eh, kalau jadi artis memang rezeki murah ye? Sebab tengok shahir nie macam dah loaded je. Kire artis artis kat Malaysia ni kaya kaya lah ek.

Kalau macam itu kan, i nak jadi artis gak lah. Tak payah susah susah belajar kan. Jadi artis, nyanyi sane sini, berlakon sikit dapat payment riban riban. Syok nye!

Bapak aku tahu aku nak jadi artis, mampus aku kena tibai! Haha.

By the way, berhati hati di jalan raya especially time hujan lebat tau.

♥ 130 : Burung Dan Gunung!

السلام عليکم

Sementara menunggu lecturer kami masuk ke kelas, aku dan member aku, Kecik dan Sue menghabiskan masa dengan berborak sakan dan bukan mengulangkaji pelajaran! Al maklum, cuti raya lebih kurang seminggu, so banyak lah kami nak berkongsi cerita kan. Hehe. Masih takde kesedaran bahawa final exam hanya tinggal 3 minggu je lagi. Sakan tau berborak.

Pukul 10.45 pagi, lecturer kami belum masuk ke kelas lagi. Sepatutnyer kelas pukul 10.30 pagi. Dan lecturer kami jugak adalah sangat yang very the panctual ye.

Aku      : Pe kate ko yang pegi bawah, tanye Mr Anwar ade kelas ke tak?
Kecik   : Nape lak aku yang kena?
Aku     : Ye ar! Sebab kau lelaki. Tenaga kau lebih dari kitorang yang perempuan ni. Haha
Kecik  : Eh ko salah! Pompuan yang kuat weyh dari laki! Kau tau tak, kitorang laki nie nak    bawak 2 biji  telur pun tak larat. Kena minta bantuan burung tau tak. Ko pompuan slumber  badak je bawak 2 biji gunung! Tade bantuan ape ape pun bawak gunung tuh! Haha
Aku     : Sial ko kecik!

Siapa yang otak agak kuning kuning sikit! Mesti paham maksud tersirat member aku tuh!

comel betul budak nie! Burung pe adik?


diam diam! nanti adik terjaga terpelanting, pecah kepala! haaaaaa!

Wednesday, September 22, 2010

♥ 129 : " Memblog Itu Seperti Mendulang Emas ", Kata Abangnara!

 السلام عليکم

Word from Abangnara ;

Blogging is like mining gold. It’s not easy, it takes time, but once you find the gold, you know it worth it.

Aku suke kata kata semangat dari Abangnara nie. Owh Abangnara nie sememangnye fofularrr among bloggers ye! That's why beliau telah diberi penghargaan untuk menyampaikan speech di Asian Blogger and Social Media Conference 2010.


Selain Abangnara, ade jugak komuniti nara yang lain seperti Beautifulnara, Amazingnara, dan Butiknara. Kire beliau nie blogger otai lar! Mane tak otai nyer. Tengok, siap ade komuniti nara lagi tau. Terbaik ar komuniti nara! Salute lar bro. Nanti nak makan nasi minyak, jemput jemput lar saye ye. Hehe. Tetibe je kan!

Okay, sambung citer pasal blogger mendulang emas!

Wahai para blogger! Memblog itu seperti mendulang emas tau! Harus lah bersabar. Tak sabar susah lah nak kaya kan. Bukan mudah nak jadi blogger yang tegar kan, semua itu harus datang dengan kerja kuat dan tidak kenal erti putus asa.

Bukan susah nak jadi susah! Bukan senang nak jadi senang! So semua itu di tangan kite. Pilih nak susah ke nak senang. Yang pasti bukan mudah nak senang, pasti ade dugaan dan cabarannye! Usaha lah terdaya yang mampu. Siapa tahu rezeki kita sebagai blogger berjaya bukan! Sambil sambil boleh tambah pendapatan untuk kite semua.

Ceh! Aku citer tak nak kalah. Hehe. Macam dah bertahun tahun aku memblog! Aku pun baru sangat memblog. Terlalu mentah dalam dunia blogging. Tujuan aku memblog pun pada mule nyer hanya suke suke. Dari membuang masa melepak yang tade faedah nyer, baik aku memblog! Ye, aku nyer content blog pun tak kuat sangat. Tapi dari sehari sehari aku belajar memblog. Belajar dari kesilapan takde salahnye kan.

Dari sehari ke sehari jugak, aku cube untuk mendulang emas selagi aku terdaya! Mane tahu, suatu hari aku dapat emas dengan memblog. Allah! Rezeki manusia hanya Allah yang tahu, kite sebagai manusia hanya berusaha.


Selamat maju jaya Bloggers!

Dari ;
Blogger Mentah

Tuesday, September 21, 2010

♥ 128 : Sape ade banner blog? Meh Sini!

السلام عليکم

Ini berita hangat di pasaran! Hangat hangat hangat! Hangat ler sangat. Haha.

Pade sesiape yang nak tempekkan banner blog secara percuma, meh lar datang kat blog aku. Siapa cepat dia dapat tau.

Now, aku dah tempekkan banner blog si budak sengal, HAMZAH IAN! Actually aku yang minta nak tempekkan banner blog aku kat blog terbang tinggi tinggi, bukan blog terbang rendah rendah ye! Heh. Yang aku rase macam hot je semua entry dia. Blog dia pun hot gak. Tapi orang dia tak tau hot ke idak. Haha. Gurau je ye. Jangan ambik hati lak.

Moga moga boleh up traffik kat blog aku dengan wat muke tak malu nak tempek banner blog kat blog HAMZAH IAN! Harapan tinggi tau! Haha.

Bak kata pepatah ini ;

Orang memberi, kita menerima
Orang berbudi, kita berbahasa

Dan ingat kata kekunyi bagi entry ini, PERCUMA dan terhad untuk 4 orang yang terawal bagi coding banner blog kat aku ye.

♥ 127 : Mainan Tido Belaka!

السلام عليکم

Selamat Pagi!

Hati berdebar debar sampai sekarang. Aku harap ianya tadi hanya mainan tido. Barangkali aku lupe basuh kaki sebelum tido malam tadi.


Tapi aku bukan mimpi basah ye! Kalau mimpi basuh best jugak, Haha. Stim je bangun bangun kan. Gatal noh aku! Haha. Gelak lagi. Ini aku bangun je hati aku berdebar debar. 

Tak mahu cerita ape yang aku mimpikan tadi! Privacy, hek ko shima oi!

Semoga ianye adalah mimpi semata mata dan ia adalah mainan syaitan je!

Pesanan aku ; GengBlogger dah okay! Yeah!

Monday, September 20, 2010

♥ 126 : Mencuri Letak kat Celah Kangkang Bai!

السلام عليکم

Pergh! Giler babi ah weyh, habis licin rembat baju kat al ikhsan. Memang terbaik ar mereka mereka yang terlibat nie. Maybe mereka mereka yang lahanat nie dah plan baek nyer sebelum masuk al ikhsan dengan tujuan mencuri.

Masuk al ikhsan secara berkumpulan, nampak macam satu family yang bahagia gituh kan. Pastuh start keje keji mereka dengan merembat baju baju kat situ.

Lebih haru lagi, letak celah kangkang tuh bai! Dah ar pakai baju kurung. Weyh wat malu orang melayu je ar weyh. Tak pasal pasal, nanti semua orang ingat perempuan pakai baju kurung nie keje nyer mencuri atau merembat barang! Kerana nila setitik, habis susu sebelangga.

Khabarnye, kejadian berlaku selepas berbuke puasa di bulan ramadhan yan penuh rahmat. Ingatkan bulan pose syaitan tade, akhlak manusia pon baik baik lah belaka. Ini tidak! Teruk ade ar kan.


" CELAH KANGKANG BAI.. MOTHERFUCKER AH! "
Kot ye pon nak mencuri, cari ar skill yang lain. Nie letak kat kangkang macik tuh watpe! Busuk kot! Eee, sape ar pakai baju baju itu semua kan. Selera lak ko kan even dah basuh ponn. Yang penting eee banyak banyak!

♥ 125 : Happy Birthday, Bee!

السلام عليکم

Hey, today is 20 September 2010! It's my bff's birthday, Bee.

This is for you ;

Bee
Wishing you only the best on your special day
Wishing you fun times, great memories and the best of days
And
I send to you warm wishes
that your happiness will be as wonderful as the happiness
you have always being my friend, not a friend but BFF!


I missed our old times!

Last but not least ;

Kahwin lah cepat cepat dengan walid! Heh

Sunday, September 19, 2010

♥ 124 : Hati Tak Tenang!

السلام عليکم

Serius hati aku tak tenang sekarang! Rase macam blur blur je. Rase tak percaya esok sudah Isnin. Makne nyer esok sudah kembali ke kolej seperti biasa. Haishhh! Malas betol aku nak bangun pagi, Malas betol aku nak naik turun tren yang macam siput tuh, Malas nak masuk kelas! Dan semua nyer malas tau tak?

Konon konon kan bile wat entry INI, semangat nak wat assignment berkobar kobar lah. Tapi haram jadah. Hampeh ade arr!

Muke aku pun sekarang macam ayam berak kapur, bukan ayam berak sirih! Haishhh lagi! Assignment belom siap menyiapkan lagi. Itu lagi parah dan separah parah nyer weyh.


Agak agak kalau wat muke sedih macam gini, lecturer kesian tak? Ala raya raya nie tak kan lecturer tade belas kasihan kan. Ade yang kena penyepak dengan lecturer kalau aku wat muke seposen depan dia. Huh! Kesat peluh! 
Ape nak jadi nie shima oi, apesal malas sangat nie? Aku kena sampuk malas ke macam mane nie. 

Nak nages, assignment berlambak lambak. Aku langsung tade idea nak wat semua assignment banyak banyak tuh!

Idea, where are you?
Please, come to me as soon as possible!

♥ 123 : Petua Sakit Gigi

السلام عليکم

Selamat Tengahari!

Bile sakit gigi memang tak boleh nak watpe. sakit nyer yang amat kan! Aku pon ngah sakit gigi nie. Yang hak tampal nyer dah terbukak, jadi nyer gigi berlubang. Aduh! Nak kena pegi jumpe dentist malas lak pulak time raya raya nie kan.

Pastu dugaan lak dengan banyak makanan yang manis manis dan lazat lazat! Al maklum lah raya kan. Macam macam ade. Pergi open house sane sini, semua juadah sedap sedap, dengan kuih raya lagi, itu tak lak tengok air yang dihidangkan. whoa! sedap memang sedap. Tapi itu semua boleh menyebabkan gigi berlubang aku bertambah jadi tak okay.

Disebabkan aku malas nak pegi dentist, aku amik petua orang dulu dulu. Selain jimat masa, jimat jugak duit aku! Haha.

Huh! Pegi dapur cepat, cari bunga cengkih! Eh, ape? Jangan cakap engkau orang tak tau camne bunga cengkih ye.


Ini adalah bunga cengkih!

Sekarang dah tahu kan, ambik yang hujung bunga cengkih tuh, pastuh tonyohkan kat gigi yang berlubang! At first memang sakit, Subhanallah sakit! Sumpah tak tipu. Lame lame, nanti gigi berlubang tuh macam dah tak sakit dah. 

Tak caye, try lah. Mane tau elok kan. 

Gigi aku dah tak sakit, boleh serbu open house! Sape sape yang wat open house, ajak lah aku ye. Hehe. Aku suke makan. Yummy!


Saturday, September 18, 2010

♥ 122 : Bile GengBlogger Kembali Aktif?

السلام عليکم

Rase tak best bile berblog tapi tak boleh login GengBlogger. Sumpah rindu pada kau, GengBlogger!

Haish! Mengeluh je bile try bukak GengBlogger tapi hampa sebab still tak boleh lagi. Pasti ramai yang merindui GengBlogger kan, kan, kan? Sampai kapan kami mahu menunggu wahai admin GengBlogger?

Umum seperti yang diketahui ramai, GengBlogger telah diserang oleh Malware, di mana google akan menunjukkan warning seperti ini bukan ;

“ This site may harm your computer ”


“ Komuniti Blogger Anda ”

Rindu pada taulan GengBlogger! Rindu tau! Rindu sangat sangat, ketat ketat. Heh!

Harap harap masalah nie boleh diselesaikan dengan secepat mungkin bagi kegembiraan para blogger!

Friday, September 17, 2010

♥ 121 : Love Between Tun Dr Mahathir And Tun Dr Siti Hasmah!

السلام عليکم

Super cool! Romantic! I am just love and want to share with your guys. And I think they are rockin' their love!


They are our pride!

I love when Tun Dr Siti Hasmah did peace thingy at the back Tun Dr Mahathir. And Tun Mahathir make some innocent facework. I loike so much!

Sumpah suke giler this picture! 

Updated news ;

Tun Mahathir The Musical, which depicts the life journey of Malaysia’s fourth prime minister, will surely evoke sweet memories to Tun Dr Mahathir Mohamad and his wife, Tun Dr Siti Hasmah as the play includes efforts from their children. It's carried out by Istana Budaya.

To be staged from Sept 24 to Oct 4, the play will star popular local artistes such as Esma Daniel, who will be acting as the adult Dr Mahathir, Erra Fazira (Dr Siti Hasmah), Zizan Nin (Dr Mahathir in his teens) and Idola Kecil 2008 finalist Mohd Shafeiq Shazwan (Dr Mahathir as a child).


♥ 120 : Best Blog Design Award

السلام عليکم

Ehem ehem! Dengan ini aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Cik Eka yang telah bersusah payah memberi Best Blog Design Award kepada blog mak yang tak seberapa ni!


Terima Kasih Cik Eka

♥ 119 : Penghulu Segala Hari!

السلام عليکم

Salam Pagi Jumaat!

Pejam celik, pejam celik dah masuk hari jumaat kan. Seperti masa tidak lagi menunggu kita. Sememangnya! Mana mungkin masa akan berhenti semata mata mahu menunggu kita. Kita yang sepatutnya mengejar masa. Tanpa kita sedar juga sudah masuk hari kelapan umat Islam beraya! Alhamdullilah, masih diberi kesempatan pada kita untuk bernyawa lagi.

Hari jumaat hari yang sangat dipenuhi dengan rahmat. Sebab itu, dipanggil penghulu segala hari kan.

Aku juga rasa bertuah kerna aku dilahirkan pada hari jumaat! Dan moga moga bila tiba ajal ku nanti, biarlah pada hari jumaat jugak! Amin,

Apa kata, aku berkongsi sedikit kelebihan hari jumaat ;

KEBAIKAN MEMOTONG KUKU
Ibnu Masud berkata, “Sesiapa yang memotong kuku pada hari Jumaat, Allah akan menyembuhkannya daripada penyakit dan memberikannya keselamatan.”
MAKBULNYA DOA DI ANTARA DUA KHUTBAH
“Pada hari itu terdapat suatu masa di mana seorang hamba mukmin apabila meminta (berdoa) kepada Allah sesuatu kebaikan melainkan Allah memakbulkan doanya atau ia meminta Allah melindunginya daripada sesuatu kejahatan melainkan Allah melindunginya daripada kejahatan.”
(Hadis riwayat Tirmizi). Ada yang berpendapat waktu doa makbul itu ialah selepas Asar dan ada yang berpendapat ia di antara dua khutbah Jumaat.
SELAMAT DARI FITNAH KUBUR BAGI YANG MATI DI HARI JUMAAT
 Menurut Nabi SAW, “Tidak seorang muslim yang mati pada hari Jumaat atau pun malam Jumaat, melainkan diselamatkan Allah  daripada fitnah kubur.”
BERLAKUNYA HARI KIAMAT
“Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaannya.” (Hadis riwayat Muslim). 
Dalam hadis lain, Rasulullah bersabda yang bermaksud : “Hari yang dijanjikan ialah hari kiamat, hari yang disaksikan ialah hari Arafah dan hari yang menyaksikan ialah hari Jumaat. Matahari tidak terbit dan tidak terbenam pada mana-mana hari yang lebih mulia dan afdal daripada hari Jumaat.
PENGHULU SEGALA HARI
 Hadis Rasulullah yang diriwayatkan Abu Hurairah yang bermaksud: “Jumaat dinamakan sebagai ‘Saidul aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).”
NABI ADAM DICIPTAKAN DAN DISINGKIRKAN DARI SYURGA
Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah bersabda, maksudnya: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah Jumaat, pada hari itulah, Adam a.s. diciptakan dan pada hari itulah juga dia dikeluarkan dari syurga.

ZIKIR HARI JUMAAT ;

♥ skinny-stoned #8


Serena : B, what are you doing? Cinderella did not google prince charming. A mystery man shows up at your painting, just like you wanted. You cannot make this about some social agenda.

Blair : You’re right, and so what if my fairy godmother is my credit card?

THIS IS FATE

Thursday, September 16, 2010

♥ 118 : Nasib Seorang Janda!

السلام عليکم

Ini adalah untuk tontonan 18 tahun ke atas je! Para adik adik nak tengok, sila minta kebenaran ibu bapa ye. Kalau curik tengok senyap senyap, kakak babap kang!. Haha.


Hamboi! Sakan noh bergelek punggung. Kalah mak, nok! Mak suke ending part dia. Maybe dia bekas ahli gimnastik ye kot. LOL!

Kelasss gituh kan!

Wednesday, September 15, 2010

♥ 117 : Tune Talk Presents Paramore Live In KL, 19 Oct 2010

السلام عليکم

Whoa! Whoa! Whoa!

Paramore Live in Kuala Lumpur 2010 is presented by Tune Talk, 19 October 2010 will be held at National Stadium in Bukit Jalil!

Screaming loud now. For sure fans of American rock band will be saving right now to buy the tickets right? I am sure the price of tickets quit cut the throat! Haha. That's my side okay.

Paramore Live in Kuala Lumpur 2010 is ticketed at RM358 for Rock Zone free standing category and RM268, RM168 & RM98 each for Free Seating category (ticket handling fee included). Early birds will enjoy a 10% discount on all ticket categories purchased from 1st September – 15th September 2010!

Tickets are available online from AirAsia RedTix at www.airasiaredtix.com and TicketPro at www.ticketpro.com.my, as well as over the counter at Rock Corner and TicketPro outlets.

I don't know yet would be able to the Paramore Live or not, because depend on my pocket! If i get extra money, yeah! Surely i would be there. Sureeely!

Money, money, money! Come to mama!


Hayley Williams – Lead vocalist
Josh Farro – Lead guitarist
Jeremy Davis – Bassist
Zac Farro – Drummer
Taylor York – Rhythm guitarist

Millions thanks to Tune Talk!

♥ 116 : Antara Tanah, Api, Angin Dan Air!

السلام عليکم

Selamat Pagi!

Ini adalah rahsia wanita yang mahu aku kongsikan bersama kawan kawan sekalian, walaupun ada antara kamu semua sudah mengetahuinya, baca lar jugak ye! Boleh refresh balik, Heh!

WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus (21 April-20Mei), Virgo (24Ogos-23 September) dan Capricon (22 Disember-20 Januari)
Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

WANITA API

Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries (21 Mac-20 April), Leo (24 Julai-23 Ogos) dan sagittarius (23 November-21 Disember).

Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

WANITA ANGIN

Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini (22 Mei-21 Jun), Libra (24 September-23 Oktober) dan Aquarius (21 Januari-19 Februari).

Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi. Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.

WANITA AIR

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer (22 Jun-23 Julai), Scorpio (24 Oktober-22 November) dan Pisces (20 Februari-20 Mac).

Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju .Mereka ini dipandu oleh perasaan hati .Mempunyai sifat mudah bersimpati. Berdaya imaginatif sentimental Mempunyai perasaan yang berubah-ubah,berhati-hati ,tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.



Sudah habis bace? Yeah! Tepuk tangan. Tepuk tepuk jangan tak tepuk, nanti aku marah! 


Hmmm. Aku adalah Wanita Angin sebab aku berzodiakkan Gemini, lahir pada 19hb June! Ye, sangat bersetuju dengan tulisan di atas! 

Bagaimana nak buang tebiat pendamkan perasaan sendiri? Sesungguhnya aku sangat suke memendam rasa,  dan akhirnya akan menyakitkan perasaan aku sendiri!

♥ 115 : Kesurupan Di Hari Raya Ke-5!

السلام عليکم

Huh! Sape tengok citer ala ala seram kat astro prima tadi, tajuk nyer Kesurupan! Aiseh, aku kalau ade cewek cun, si Nia Ramadhani mesti nak tengok!

Motif tengok citer seram Kesurupan adalah sebab Nia Ramadhani okay! Sebab aku suke dia even citer dia macam tak best langsung.

Sinopsis Kesurupan ;

Felina dan Alin, 18 tahun, adalah dua sahabat yang baru saja memasuki perguruan tinggi. Seperti pada umumnya mahasiswa, mereka pun melalui orientasi kampus. Di sini lah Felina dan Alin mengalami banyak kejadian.

Saat mereka menjalini orientasi yang di adakan di Hutan Kayu Mati, Alin mengalami kesurupan. Ia kemasukan 3 roh yang bergentayangan di hutan kayu mati tersebut. Mulanya Alin bisa di sembuhkan oleh Rusman, seorang lelaki bisu yang tinggal di hutan itu. Tapi begitu Alin kembali ke Jakarta, Alin belum pulih sepenuhnya, wajah Alin berubah-ubah.

Felina meyakini Alin kesurupan karena mengambil boneka yang ada di hutan. Bomoh manyarankan agar Felina, Alin dan Marik harus kembali ke hutan kayu mati itu untuk mengembalikan boneka tersebut, supaya roh yang ada di tubuh Alin keluar.

Setelah semuanya selesai, mereka amat senang, karena 3 roh yang ada di tubuh Alin sudah menghilang. Kemudian tiba tiba Alin kembali berubah suaranya, menandakan kalau masih ada roh lain di dalam tubuhnya.Rupe rupe nyer, Rusman adalah roh jahat yang telah merasuk Alin. Malang buat Felina dan Marik mati!


Menurut Wikipedia ;

Kesurupan adalah disaat seseorang berada di luar dari pikirannya sendiri. Beberapa kalangan mengganggap kesurupan disebabkan oleh kekuatan ghaib yang merasuk ke dalam jiwa seseorang.

Di Indonesia kejadian ini sangat sering terjadi, bahkan kesurupan massal yang melibatkan puluhan orang dengan kebanyakan korban kesurupan adalah wanita.

Okay, selamat malam!

Tuesday, September 14, 2010

♥ 114 : maybe, i call it as assignment disaster?

السلام عليکم

That is exactly how I am feeling about my assignment right now. Oh my Gucci! I have a lot assignment to do eventho this week still in mode raya's holidays. 




See! Like i told you before, a lot assignments thingy to do okay.


Note for me now ;


Be the change that I wish to do the assignment

Monday, September 13, 2010

♥ 113 : Cerita Satu Malam!

السلام عليکم

Mari mensuspenkan diri di siang hari, dari kau owang dok layan mata tuh kan. Baik tengok youtube nie. Ade gak paedah nyer. Heh!














suspen kan, kan, kan
LOL

♥ skinny-stoned #7


all that i want, i love

Sunday, September 12, 2010

♥ 112 : Raya tak semeriah dulu. Tapi kenape?

السلام عليکم

Eh, hari ini dah masuk raya ke-3 kan. Mood raya pun macam dah tade rase nyer. Dah kata puasa sebulan, raya pun sebulan lah kan. Tapi mane pegi nyer mood raya sebulan tuh ye?

Aku rase kan bila raya je macam dah tak best, tak hot and cool, tak semeriah dulu macam zaman aku kecik kecik tau! Adakah ini yang dirasakan pabila umur seseorang itu semakin meningkat? Ceit! aku belum tua lagi ye, baru 23 tahun. Heh!

Mari aku bercakap pasal kalau raya zaman aku kecik kecik ;

Pertama, sebab semua juadah raya buat sendiri! Macam menganyam ketupat, macam dulu arwah atuk aku sanggup tuh kacau dodol tau, riuh rendah jadi nyer bile nak raya kan. Buat bahulu pakai dapur arang. Seronok! Tak macam sekarang, semua nyer ready made punye. Hee, mak aku pun sekarang pakai ready made nyer je macam nasi impit semua tuh, mak aku cakap senang! Kuih raya pun main kuih tunjuk je sekarang. Tak payah susah susah dah.

Kedua, sebab budak budak sekarang tak adventure sangat! Macam aku kecik kecik, bunyi mercun dengan meriam buluh hebat sangat malam  malam raya. Kalau macam aku budak perempuan main bunga api bagai, macam cool je kan. Best sangat time tuh. Sekarang banyak sangat yang tak boleh dah. main mercun pun mak pak tak bagi dah. Bahaya!

Ketiga, sebab banyak dah berhijrah ke bandar! Raya kat kampung gak best. Betol! Macam aku kat kampung belah mak aku, dah tade sape sape dah. Atok dah meninggal, nenek pula duduk dengan pak ndak kat kl. Belah ayah aku pun dah tade atok dengan nenek. tinggal makcik pakcik je dah. Rindu dengan arwah atok aku, rindu nak balik melaka.

Keempat, sebab duit raya aku semakin berkurang! Sangat sangat sedih tuh. Kalau dulu banyak dapat duit raya, macam semua berebut rebut nak bagi aku duit raya. Haha. Sekarang jangan berharap ar. Kalau dapat pun ciput je. Tak bersyukur langsung kan.

Kelima, sebab cuti raya dibebani dengan assignment yang kemain banyak ko! Ade ke patut bagi assignment time cuti raya. Dengki tau para lecturer aku. Tak pasal pasal mood nak beraya pun hilang dan semakin menjauh. Tapi still tak siap siap lagi assignment aku nie. Malas!


Okay, dah abes! bye.

♥ 111 : Datuk Sosilawati mati dibunuh!

السلام عليکم

Seperti yang kite dikhabarkan bahawa Datuk Sosilawati (DS) dan 3 rakannya hilang sejak 13 hari yang lalu.  And shocking news, mereka dipercayai dibunuh dengan kejam sebelum dibuang dan dibakar di ladang ternakan ayam dekat tanjung layang, morib.

Berita ini sememangnya mengejutkan aku di awal pagi nie, bangun bangun pagi je ayah dan kakak ipar aku dah cakap pasal kematian DS yang diketahui melalui surat khabar.

Innalillahi wainna ilaihi rajioon!

Menurut KOSMO!, kehilangan Sosilawati, 47, bersama tiga lelaki lain dipercayai didalangi seorang ahli perniagaan bergelar ‘Datuk’ yang dikatakan individu terakhir yang ditemui jutawan kosmetik itu ketika urus niaga tanah dijalankan di Banting, Selangor pada 30 Ogos lalu.

Salam takziah buat keluarga arwah Datuk Sosilawati (DS) !

Friday, September 10, 2010

♥ 110 : takbir hari raya!

السلام عليکم

Setiap kali tibanya Hari Raya, seruan takbir akan berkumandang di masjid masjid, rumah-rumah persendirian dan di kaca-kaca televisyen, begitu juga di corong-corong radio apabila diumumkan anak bulan Syawwal telah nampak dilihat. Dengan bergemanya takbir itu, semakin terasalah kemeriahan suasana Hari Raya.

Kita umat Islam seharusnya sedar bahawa Hari Raya Aidilfitri adalah kurnia daripada Allah Subhanahu wa Ta‘ala sebagai hadiah kemenangan kepada umat Islam, kerana kita telah berjaya melaksanakan ibadah puasa dengan menahan diri daripada hawa nafsu dan perkara-perkara yang dilarang ketika berpuasa.

LAFAZ TAKBIR HARI RAYA


WAKTU MELAUNGKAN TAKBIR

Imam Ibnu Hajar Rahimahullahu Ta‘ala, salah seorang daripada ulama ‘asy-Syafi‘ieyyah berkata ;

“ Sunat melaungkan takbir (Hari Raya Aidilfitri) sama ada di rumah-rumah, di jalan-jalan, di masjid-masjid dan di pasar-pasar dengan suara jahr atau yang nyaring, bermula dari terbenam matahari pada malam Hari Raya dan berterusan sehingga imam mengangkat takbiratulihram pada sembahyang Hari Raya. Ini kerana takbir itu adalah sebagai syi‘ar bagi menandakan waktu Aidilfitri itu telah tiba maka adalah lebih awla dikerjakan atau disambut dengan takbir ”

Wednesday, September 8, 2010

♥ 109 : jom brrr brrr bersama coca cola dan moymoypalaboy

السلام عليکم

haha. tetibe aku dah macam jadi fan kat budak budak yang dikenali sebagai moymoypalaboy nie! mereka nie macam tade perasan, aku tengok. slumber badak dowang je kan. haha.

comel macam mane ntah! haha. facework dowang memang terbaek ar wok! bole wat orang menangis sambil ketawa giler babi. eh macam mane tuh? kire nyer sambil kesat air mata, sambil ketawa lar mangkuk. haha.

so, sempena aidilfitri ni kan, jom kite brrr brrr dengan coca cola sambil layan youtube moymoypalaboy! baru brrr brrr raya tahun nie, kan. haha.

♥ 108 : mari menjawab tag dari Fara Rara Tralala

السلام عليکم

yeay! dapat kad raya dari fara, yang sungguh rajin wat kad raya untuk dia nyer followers. sungguh rajin ko fara, suke. :)


tapi kan, tapi kan, kena jawab soklan dari fara ;

1) tahun baju raya kamu warna apa?
    tanah putih, bunga kaler purple.

2) ape yang buat kamu gembire  pabila tiba nya Syawal?
    duit raya, makan!

3) senaraikan 5 jenis kuih/biskut raya kesukaan kamu?
    tak minat sangat kuih raya, so tade kesukaan kuih hari raya.

4) happy tak dapat kad raya comel ni?
    of coz, happy!

5) ape yang kamu tau tentang fara?
    owh kawan memblog aku dan kawan facebook aku jugak, :)

last but not least,

terima kasih fara!

♥ 107 : selamat hari raya teman teman!

السلام عليکم

tulus ikhlas dari aku,

Tuesday, September 7, 2010

♥ 106 : Polis dah jumpa kereta Datuk Sosilawati Lawiya!

السلام عليکم

baru baru nie, negara dikejutkan dengan misteri kehilangan Datuk Sosilawati (DS) kan. aku macam terkejut gak bile dengar berita nie. dah lar nak raye nie, lagi bape hari je kot nak raye!

harap harap polis dapat lar jumpe kat mane sebenarnye DS dengan 3 lagi member beliau. mesti anak anak DS nie tengah risau giler kan, mood raya pon dah tade dah kot sebab mama dowang hilang!

actually anak DS nie yang sedar mama dowang hilang. sebab anak dia try call DS tapi tak dapat, and DS anta send msg kat anak dia tapi malang msg tuh sukar dipahami. then anak DS pegi wat report polis. 

terbaru, polis dah jumpe kereta BMW X5 milik DS dekat parking flat angsana usj1. pergh pakai BMW X5 tuh babe, gigit jari aku weyh. tabik spring kat DS even single mother pon bole pakai BMW X5. terbaek wokk! eh nie nak citer pasal lain, lain lak aku melalut. haha


sumber dari KOSMO!

semoga pencarian DS berakhir sebelum raya. amin! untuk selanjutnyer, sile bace KOSMO! hari ini. :)

♥ 105 : why they are so good with flowy dress?

السلام عليکم


gorgeous

sesungguhnya manis manis belaka gorgies pakai flowy dress nie. tade nampak macam janggal ke ape ntah lagi cacat cela. nampak cantik je kan!

lagi lagi si minah nicole richie tuh pakai, sweet abes ar. aku suke tengok dia pakai flowy dress nie. 

TAPI kenape bile aku pakai aku rase macam hampeh! itu lah persoalan aku. haha.

ingat raya nie nak ber'flowy dress'. tapi dah mood kedaung. macam mane nak ber'flowy' bagai kan.

Monday, September 6, 2010

♥ 104 : raya tahun nie, aku macam tak excited langsung! kenape ye?

السلام عليکم

macam mane ntah aku bole tak excited langsung raya tahun ini. entah kenape aku pon kurang pasti. macam tak amek pedulik langsung tau. macam tak kisah langsung kalau tade baju raya dan sebagainye! pelik kan, aku pon pelik. stress oi!

kalau raya raya tahun lepas, dapat belanjawan shopping je kemain excited aku! sanggup bersesak sesak di kuala lumpur semata mata mahu perabis kan duit. mahu itu, mahu ini, pendek kata segala gala nye aku mahu.

pegi zara, tade berkenan. pegi topshop pon tade. pegi cotton on dengan forever 21 pon tade. ape ke aku dah tade nafsu berbelanja sakan???

biasa untuk raya, aku make sure i got everything perfect on me. tapi bukan untuk raya tahun ini. tade mood mungkin. ade pulak ikot ikot mood nak raya, oi shima raya sekali je lar macik! huh.

dan untuk pertama kali nyer, aku hanya ade sehelai baju kurung untuk raya! no jeans, no blouse, no t shirt, no accesories, no heels, no everything!

kenape dengan aku! bingung!

♥ 103 : eh cotton on dah lame ye ada kat mid valley?

السلام عليکم

girls and boys, sape yang dah lame tau cotton on dah lame ada kat mid valley? sile lah angkat tangan, kaki dan segala gala nyer yang bole di angkat! haha.


cotton on mid sebelah nichi ye pada sape sape yang tak tahu!

nape eh aku bole tertinggal jauh sampai cotton on is already opened at mid valley. aku macam confius jap. giler jakun weyh aku. nampak sangat aku dah lame tak lepak chill kat mid valley tuh!

sumpah aku macam kelakar pulak!

actually citer dia macam gini, jumaat lepas aku break-fast dengan kawan kawan perempuan aku kat spagethi grill. then perot dah kenyang, kami pegi berjalan kat mid jap. then stop kat topshop! suddenly aku nampak one girl nie walked in front of me with cotton on's paper bag!

automatically otak aku berpikir, kat mid ade cotton on ke? siap aku bole pikir maybe dia dari pavi or sunway just drop by mid, nak masok topshop! tak logic kan aku pikir. haha. bongok ko shima! kalu kot ye pon drop by, tak kan sampai nak hangkut cotton on's paper bag. lagi sekali sengal ko shima.

pastu aku tanye ar member aku, nurul ngan ayu pasal kemusykilan aku. dowang punye lar cakap dah lame kot cotton on bukak. siap gelak gelak lagi. haha

kire nyer aku dengan farrah je tak tau weyh pasal cotton on kat mid valley! budussss.

sebab ape aku tak tau, sebab cotton on mid tak best sangat macam kat pavi punyer! ayat sedapkan hati dan menutup kemaluan aku. bluek


tak pasal pasal, aku termalu sendiri